Kom werken bij Citrus! Neem contact met ons op

Interview Edgar

“Wat me vooral opvalt, is dat hier data écht een betekenis heeft.”

Leuk om je hier bij EDSN te spreken, Edgar! Je bent nu al een paar maanden aan de slag bij Citrus, werkzaam op een opdracht bij EDSN. Kun je ons vertellen hoe en waarom je bij Citrus bent gaan werken?

“Na acht jaar bij DPG voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Niet omdat de uitdagingen op waren, maar omdat ik behoefte had aan een frisse start in nieuwe dataomgevingen en met nieuwe datasets. Mijn zoektocht bracht me bij Citrus. Wat me aansprak, was hun netwerk met diverse projecten in verschillende sectoren – precies de verandering waar ik naar op zoek was. Daarnaast gaf Citrus me een familiair gevoel, waarbij ik de zekerheid van een vast contract mooi kon combineren met de vrijheden van het freelancerschap. Het Flex-model, dat bovenop een vast salaris een variabel deel biedt en mij netto meer dan €2000,- extra oplevert, maakte het voor mij helemaal af”.

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren?

Het sollicitatieproces bij Citrus verliep verrassend soepel en informeel, het voelde echt familiar. Een eerste kennismaking online met Makiko, gevolgd door een ontspannen gesprek met Wesley waarin onze katten onverwachts de show stalen. Het technische gesprek met Rogier Werschkull, de technisch adviseur van Citrus, gaf me het laatste zetje vertrouwen. Deze combinatie van persoonlijke interesse en professionele benadering bevestigde voor mij dat Citrus de juiste plek was.

Hoe was de onboarding, heb je nog tips voor ons? ;-)

De onboarding verliep net zo soepel als het sollicitatieproces. Nog voordat ik officieel aan de slag ging, had Citrus al twee projecten voor me in petto. Hoewel het eerste bij Essent niet doorging, was de feedback die ik kreeg via Pim van Citrus, die bij het sollicitatie gesprek aanwezig was, ontzettend waardevol. Deze inzichten kon ik direct toepassen bij mijn gesprek met EDSN voor een rol als Cloud Platform Engineer, wat een schot in de roos bleek te zijn.

Waar staat Citrus in jouw ogen voor?

De overstap naar Citrus voelde als een frisse start, waar ik me direct thuis voelde, maar ook een plek waar waardering en persoonlijke groei samengaan met financiële voordelen. Citrus biedt een unieke mix van stabiliteit, flexibiliteit en een aantrekkelijk inkomen, mede dankzij het Flex-model. Het is echt een ideale plek voor wie op zoek is naar vernieuwing en groei in hun carrière.

Kun je iets vertellen over de opdracht bij EDSN?

Ik werk aan een dataplatform voor de partners van EDSN. Die partners zijn voornamelijk regionale netbeheerders in Nederland. Dit platform is bedoeld om gegevens uit te wisselen, waaronder informatie over de drukte op het energienet, locaties met overschot aan stroom, grote energieafnemers, en meer. Het doel is om een zo efficiënt mogelijk energienet te onderhouden en tijdig bij te sturen indien nodig.

Hoe heb je het sollicitatieproces ervaren bij EDSN?

Het sollicitatiegesprek verliep prettig. Tijdens het gesprek kwamen er achter dat EDSN voor deze rol meer op zoek was naar Platform Engineer dan een pure Data Engineer, wat perfect aansloot bij mijn vaardigheden. Een goede match dus!

Wat was je eerste indruk van EDSN?

EDSN is een fijne organisatie om voor te werken. Iedereen is gepassioneerd over zijn werk, ook omdat je werk veel maatschappelijk belang heeft en daarom dus impact maakt. Er is ruimte voor eigen ideeën en de nadruk ligt op kwaliteit.

Wat heb je tot nu toe geleerd bij EDSN?

De energiesector spreekt me enorm aan; het is een actueel onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Ik heb veel geleerd over hoe het energienet in Nederland is opgebouwd, wat erg interessant is. Sinds ik bij EDSN werk, heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van data en het energiedomein. Wat me vooral opvalt, is dat hier data écht een betekenis heeft.’

UITGELICHTE

INTERVIEWS

“Wat me echt aanspreekt is dat we een intern team aan het bouwen zijn met een echt groepsgevoel.”

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?