Kom werken bij Citrus! Neem contact met ons op

Interview Yannick

“Wat me echt aanspreekt is dat we een intern team aan het bouwen zijn met een echt groepsgevoel.”

Yannick! Wat tof om bij je op bezoek te zijn in dit gave pand van Alliander. We bespraken al even dat de eerste maand bij Citrus voorbij is gevlogen. Weet je nog hoe je bij Citrus terecht bent gekomen?

Ik zag een vacature van Citrus voorbijkomen op de vacature pagina van LinkedIn en dacht: waarom niet gewoon een gesprekje aangaan? Dus zo had ik al snel een leuke kennismaking met Makiko. Mijn eerste indruk van Citrus was direct goed, en toen ik op kantoor kwam in Amsterdam, werd dit direct bevestigd. We hadden een goede klik in het gesprek en het Flex model was mij allemaal duidelijk.

En heeft het goede gevoel je verwachtingen al waargemaakt?

Zeker wel! In het begin, als je nog niet weet op welke opdracht je gaat starten, was het een beetje spannend omdat consultancy werk nieuw voor mij was, maar al snel merkte ik dat Pim, Mathieu en Wesley er alles aan deden om een aantal gave projecten voor mij te vinden. Ik had veel contact met Wesley tijdens de zoektocht wat maakte dat ik overal van op de hoogte was. Het vertrouwen wat ik had werd dus al snel waargemaakt.

Wat was de grootste reden dat je voor Citrus koos?

Het was eigenlijk vooral de toffe sfeer en de leuke mensen. Ik vind het belangrijk om een goede band met mijn collega’s te hebben, snap je? Tijdens mijn gesprekken met andere bedrijven voelde ik die sfeer niet, het was allemaal heel formeel en serieus. Bij Citrus kreeg ik direct het juiste gevoel, en dat was echt belangrijk voor me.

Hoe verliep het sollicitatieproces eigenlijk voor jou?

Oh, dat ging heel duidelijk en snel eigenlijk! Vanaf het begin wist ik wat het proces zou zijn; van het eerste gesprek, het tekenen van het contract tot aan het vinden van een opdracht. Uiteindelijk heb ik bij twee klanten gesprekken gevoerd, de NS en Alliander, en was Alliander de beste match voor mijn eerste opdracht!

En hoe bevalt het bij Citrus nu?

De onboarding was heel soepel en ik ben erg tevreden met mijn opdracht bij Alliander. Wat me daarnaast echt aanspreekt is dat we een intern team aan het bouwen zijn met een echt groepsgevoel. Dat vind ik fijn, dat je collegialiteit niet alleen bij de opdrachtgever is, maar ook bij Citrus zelf. Het eerste teamuitje was ook mega gezellig!

Vertel eens over je verwachtingen van het Flex-model?

Het Flex-model heeft zeker meegewogen in mijn beslissing om voor Citrus te kiezen. Het is echt een upgrade en dat sprak me aan. Het gaf me meer financiële flexibiliteit die uiteindelijk voor mij ook leidt tot meer vrijheid.

Wat houdt je opdracht bij Alliander eigenlijk in?

Bij Alliander werk ik aan de modernisering van verschillende applicaties. We gaan van oude systemen naar een nieuwe doelarchitectuur, met veel focus op AWS, Angular, NesJS, en Typescript. Het is een interessante uitdaging en ik leer veel. Naast dat ik aan de slag kan met de nieuwste ‘dev’ technieken leer ik ook veel over de processen binnen een corporate omgeving.

Hoe ging het sollicitatiegesprek bij Alliander voor jou?

Het ging allemaal super snel! Het was maar één gesprek en ik kreeg meteen een goed en duidelijk gevoel over hoe het zou zijn. Het was een heel open en vooral ook lekker technisch gesprek. Na het gesprek kregen we dezelfde dag nog feedback. Binnen een dag wist ik dus dat mijn eerste opdracht bij Alliander zou zijn!

Wat is je eerste indruk van Alliander?

Het is best interessant om te zien hoe zo’n grote organisatie werkt. Je bent niet langer een kleine speler met totale controle, maar een klein radertje in een groot geheel. Desondanks heb je impact op belangrijke delen van het bedrijf en voelt het alsof ik een steentje bijdraag aan de energietransitie in Nederland.

En wat heb je tot nu toe geleerd bij Alliander?

Ik heb geleerd dat als je iets gedaan wilt krijgen, je actie moet ondernemen en het heft in eigen hand moet nemen. Een afwachtende houding werkt niet, want dan gebeurt er gewoon niets. Ik ben pas een maand onderweg en duik steeds meer in de techniek, maar het stukje proactiviteit kan ik nu al iedere dag toepassen.

UITGELICHTE

INTERVIEWS

“Wat me vooral opvalt, is dat hier data écht een betekenis heeft.”

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?