Kom werken bij Citrus! Neem contact met ons op

Alliander SAP HANA Migratie naar AWS + Python

Bij Citrus delen we graag een fascinerend verhaal over ons samenwerkingsproject met Alliander, een vooraanstaand bedrijf in de energiesector. In deze casus nemen we je mee door de uitdagingen en successen van ons team bij het uitfaseren van het SAP HANA landschap en het omvormen naar een nieuwe AWS + Python + Postgres stack.

DE UITDAGING

Alliander stond voor een uitdagend tweejarig project: het uitfaseren van het SAP HANA landschap binnen team HSMS en het vervangen ervan door een moderne AWS + Python + Postgres oplossing. Het huidige scrumteam beschikte niet over de benodigde kennis voor deze complexe migratie en omvorming. Daarom werd een ervaren specialist ingeschakeld vanuit Citrus.

De werkzaamheden omvatten onder meer het opstellen van een migratieplan, het ontwerpen van de migratie, het opleiden van teamleden in het gebruik van AWS + Python + Postgres, en ten slotte het implementeren van de migratie naar AWS.

ONZE BIJDRAGE

De ervaren specialist werd een essentieel onderdeel van het projectteam. Hij bracht niet alleen technische vaardigheden mee, maar ook diepgaande kennis van de energiesector, waardoor hij het team kon helpen om de complexe behoeften van Alliander te begrijpen en de migratie in lijn te brengen met de bedrijfsdoelstellingen.

Hij speelde een actieve rol bij het opstellen van het migratieplan en het ontwerp van de migratie, waarbij hij zijn expertise in AWS, Python en SAP HANA benutte. Daarnaast deelde hij zijn kennis met het team, waardoor ze zich snel de nieuwe tools eigen konden maken.

Het resultaat was indrukwekkend. Het SAP HANA landschap voor team HSMS werd met succes uitgefaseerd en de data-voortbrengingsketen draaide nu op AWS + Python. Belangrijker nog, de data producten waren volgens het FAIR-principe vindbaar in Collibra, waardoor Alliander een meer gestroomlijnde en effectieve gegevensbeheerstrategie kon implementeren.

RESULTATEN:

Dankzij de samenwerking slaagde Alliander erin om hun data-ecosysteem te transformeren en toekomstbestendig te maken. Het project legde de basis voor een efficiëntere en effectievere gegevensverwerking, wat cruciaal is in de snel evoluerende energiesector. Het succes van dit project toont aan hoe Citrus Consulting waarde toevoegt door hooggekwalificeerde IT-specialisten te leveren die niet alleen technische expertise inbrengen, maar ook in staat zijn om complexe uitdagingen aan te gaan en praktische oplossingen te bieden die onze klanten helpen groeien en succesvol te zijn in hun branche.

UITGELICHTE

CASES

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?