Kom werken bij Citrus! Neem contact met ons op

Alliander Telemetrie Register Optimalisatie

Bij Citrus delen we graag een boeiend verhaal over ons werk met Alliander, een toonaangevend bedrijf in de energiesector. Hier nemen we je mee op een reis door de uitdagingen en successen van ons team bij het ontwikkelen en beheren van een dynamisch systeem voor het leveren van realtime gegevens aan Alliander’s stakeholders.

DE UITDAGING

Alliander stond voor een enorme taak: het upgraden van hun Telemetrie Register om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende vraag naar realtime gegevens. Het systeem moest worden uitgebreid en klaargemaakt worden voor de toekomst, met de verwachting van een groei van 60.000 naar meer dan 2 miljoen datapunten van slimme meters. Schaalbaarheid was cruciaal, maar ons team miste de benodigde kennis, vooral op het gebied van cloudoplossingen, databasemanagement en de energiesector.

ONZE BIJDRAGE

Een van onze ervaren softwareontwikkelaars en data engineers voegde zich bij het DDD-team (Dynamische Data Levering) van Alliander. Met zijn inzicht in schaalbare cloudoplossingen, databasemanagement en het gebruik van specifieke tools werd hij een waardevolle bron voor het team.

Samen werkten we aan het optimaliseren en uitbreiden van het Telemetrie Register. We ontwikkelden oplossingen in AWS en Python en deelden kennis en best practices binnen de energiesector met het team.

Het resultaat was de creatie van een geavanceerd Telemetrie Register dat voldeed aan de groeiende eisen van Alliander. Het systeem kon moeiteloos omgaan met miljoenen datapunten, terwijl de leveringskwaliteit behouden bleef of zelfs verbeterde. Daarnaast waren de teamleden nu goed uitgerust om deze geavanceerde oplossingen te beheren en te onderhouden.

RESULTATEN:

Mede dankzij onze inzet slaagde Alliander erin hun Telemetrie Register te optimaliseren en toekomstbestendig te maken. Ze kunnen nu voldoen aan de groeiende vraag naar realtime gegevens in de snel evoluerende energiesector.

Dit project illustreert hoe Citrus Consulting waarde toevoegt door hooggekwalificeerde IT-specialisten te leveren die niet alleen technische expertise inbrengen, maar ook in staat zijn om complexe uitdagingen aan te gaan en praktische oplossingen te bieden die onze klanten helpen groeien en succesvol te zijn in hun branche.

UITGELICHTE

CASES

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?