Kom werken bij Citrus! Neem contact met ons op

Eneco Snowflake Data Ingestion Engineer

Bij Citrus zijn we trots op de succesverhalen van onze IT-specialisten en de waarde die ze brengen aan onze klanten. In deze casus duiken we graag in het uitdagend Snowflake project, uitgevoerd in samenwerking met Eneco, een speler van formaat in het Nederlandse energielandschap. Onze 14 hooggekwalificeerde Data Engineers hebben een cruciale rol gespeeld in het migreren van Eneco’s Oracle-datawarehouse naar het moderne Snowflake-platform.

DE UITDAGING

Eneco stond voor de uitdagende taak om hun bestaande Oracle-datawarehouse te migreren naar het Snowflake-platform, en dit proces kon worden onderverdeeld in drie belangrijke migratiestromen:

1.        Koppeling van alle 50 ruwe databronnen aan het Snowflake Data Lake.

2.        Overbrengen van alle SQL-logica met betrekking tot 600 IT-beheerde datasets naar Snowflake.

3.        Migratie van 9 business self-service omgevingen, inclusief honderden SQL-procedures, packages en tabellen, naar Snowflake.

Het cruciale aspect van dit project was het nauwkeurig synchroniseren van de 50 ruwe databronnen tussen Snowflake en Oracle om vergelijkende testen mogelijk te maken. De consultants van Citrus werden ingezet om als engineer de migratie te verzorgen en om de data injestion werkzaamheden te vervullen zodat de synchronisatie vlekkeloos verliep.

ONZE BIJDRAGE

De consultants die vanuit Citrus zijn ingezet brachten een schat aan kennis en ervaring met zich mee naar het project, waaronder expertise in:

  • Snowflake als Data Warehouse-platform.
  • Python-programmering voor gegevensmanipulatie.
  • Azure Data Factory (ADF) voor gegevensintegratie.
  • Nederlandstalige vaardigheden om effectief te communiceren met het Eneco-team.

Met deze vaardigheden gingen onze consultants aan het werk en werkten ze analytisch om ervoor te zorgen dat alle nieuwe gegevensinnameverzoeken vanuit de Eneco-organisatie naadloos werden afgehandeld. Ze waren ook betrokken bij het synchroniseren van brondata tussen het oude Oracle Data Warehouse en het nieuwe Snowflake Data Warehouse, wat van vitaal belang was voor het testen van de IT-beheerde datasets.

Onze consultants werkten nauw samen met het IT Data Beheer team om ervoor te zorgen dat de gegevensinnameprocessen formeel werden overgedragen aan het beheerteam, wat resulteerde in een soepele overgang en operationele efficiëntie.

RESULTATEN:

Dankzij de inzet van onze consultants slaagde Eneco erin om met succes hun Oracle-datawarehouse naar het Snowflake-platform te migreren. Het testen van IT-beheerde datasets en SQL-logica verliep zonder problemen, en de gegevensinnameprocessen werden naadloos beheerd door ons team.

Dit project toont aan hoe Citrus waarde toevoegt aan onze klanten door hooggekwalificeerde IT-specialisten te leveren die niet alleen technische expertise brengen, maar ook in staat zijn om complexe uitdagingen aan te gaan en oplossingen te bieden die het bedrijf van onze klanten naar een hoger niveau tillen.

UITGELICHTE

CASES

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?